Chiar dacă există și alte alternative pentru Google AdSense pe piață, trebuie să știți cum să evitați blocarea sau dezactivarea contului de AdSense din cauze precum încălcarea politicii lor și alte reglementări impuse. Recomandăm în continuare compania Google pentru cele mai bune servicii de reclame pe care le oferă atât pentru firme, cât și pentru clienți. (AdWords AdSense). Este cea mai bună rețea de publicitate online pentru orice blog online care dorește să câștige din reclame. AdSense este foarte restrictiv în ceea ce privește politicile sale, ceea ce înseamnă că trebuie să fiți conștienți de anumite lucruri pentru a vă asigura că nu le încălcați.
Vom vorbi în continuare despre cum să evitați fraudele de click-uri sau alte tactici pe care le puteți folosi, și care pot conduce la banarea contului de Google AdSense fără să știți.
1. Nu dați click-uri invalide pe propriile reclame AdSense
În cazul în care plănuiți să vă deschideți un cont AdSense pentru un website sau pentru un canal de youtube, atunci trebuie să știți că veți fi penalizat în cazul în care dați click-uri pe propriile reclame. Chiar dacă aveți deja un cont AdSense și le solicitați prietenilor să dea click pe reclame, încă intrați în zona de pericol în care Google este mult mai precaut cu reclamele contului dumneavoastră din cauza generării unui venit mult prea ridicat.
Indiferent că dați click-uri de la adrese IP diferite, dacă echipa sau algoritmul celor de la Google AdSense detectează acest lucru, riscați banarea contului de AdSense. De ce iau cei de la Google astfel de măsuri? Pentru protejarea companiilor care își fac reclamă prin intermediul Google AdWords. Nu ar fi corect ca o firmă să-și cheltuiască din buget o parte alocată doar pentru Google AdWords, iar persoanele care au blog-uri să irosească banii acelor firme prin click-uri invalide. La fiecare click pe reclamele AdWords, persoana care are website-ul unde s-a difuzat acea reclamă primește o sumă de bani alocată, sub numele de CPC (Cost Per Click).
Nu vă recomandăm să vă sabotați singuri conturile de AdSense doar prin click-urile succesive pe reclamele proprii. Tot ceea ce faceți este să vă conduceți singuri către dezactivarea sau chiar blocarea contului de AdSense.
2. Nu utilizați alte rețele de reclamă, în afara Google AdSense
Asigurați-vă că nu folosiți alte rețele de reclamă online din care se pot câștiga bani pentru blog-ul dumneavoastră, în afară de Google AdSense. Deși puteți prefera alte rețele, nu uitați că Google AdSense este numărul 1 în ceea ce privește costurile pe click și banii pe care îi puteți câștiga la sfârșit de lună de pe urma colaborării cu această companie.
Nu vă încumetați să țineți două rețele de reclame automate pe website (Auto Ads). Pe lângă faptul că vor supraîncărca paginile existente cu reclame excesive, Google va detecta acest comportament rău intenționat și va lua atitudine în cel mai scurt timp posibil.
Desigur că puteți să utilizați bannere sau logo-uri în cazul în care sunteți sponsorizat de cineva, dar nu vă recomandăm să exagerați cu aceste tipuri de imagini. Dacă doriți să aveți câștiguri ridicate din AdSense, mai bine lăsați reclamele automate de la Google să-și facă treaba și creați o pagină separată unde să vă listați toți partenerii website-ului dumneavoastră.
3. Nu modificați codul AdSense pentru a câștiga bani
Nu vă recomandăm să modificați codul sursă al celor de la Google AdSense. Acest lucru nu este permis în niciun fel și vă poate conduce la dezactivarea contului și pierderea banilor acumulați prin această metodă considerată ilicită.
Nu vă recomandăm modificarea condului AdSense nici măcar dacă sunteți programatori și considerați că nu puteți prins. Mai devreme sau mai târziu echipa celor de la Google vă vor prinde. Lucrați corect și cinstit dacă doriți să câștigați bani în același mod.
4. Nu postați materiale piratate sau protejate de drepturi de autor
În cazul în care doriți să aplicați pentru un cont de Google AdSense pentru un site care distribuie conținut aflat sub protecția drepturilor de autor, atunci riscați o interdicție fără posibilitate de acceptare a acelui website în viitor. Indiferent că distribuiți filme, muzică sau orice alte fișiere protejate de drepturile de autor, Google interzice postarea acestora pe Internet, ca urmare a politicilor, termenilor și condițiilor pe care trebuie să-i acceptați la crearea contului de AdSense.
Gândiți-vă de doouă ori ce aveți de gând să postați pe website atunci când aveți suficienți vizitatori încât să-l monetizați. Nu vă lăsați acaparat de sumele de bani promise la distribuirea unor filme care se pot afla în topul căutărilor Google. Nu vă consumați munca pentru acel blog pe un act care v-ar putea conduce la dezactivarea contului de AdSense.
5. Nu oferiți link-uri la site-uri care distribuie conținut ilegal sau protejat de drepturile de autor
La fel ca și la punctul trecut, nu recomandăm nici asocierea cu website-urile care distribuie conținut ilegal, precum filme, muzică sau fișiere protejate de drepturile de autor. Dacă faceți acest lucru, riscați interzicerea monetizării prin Google AdSense și dezactivarea contului de AdSense.
Ce conținut nu este permis pentru site-urile care utilizează Google AdSense:
- Clipuri video, imagini sau alte tipuri de materiale porno, pentru adulți.
- Conținutul care prezintă acțiuni violente
- Conținutul care promovează rasismul
- Conținutul care promovează indiferența față de cei de altă rasă sau etnie
- Conținutul care promovează programe de tip hacking / cracking
- Blog-uri care vând în mod public droguri sau alcool
- Blog-uri care se ocupă cu vânzarea licențelor, lucrărilor de master sau lucrărilor de doctorat
Dacă nu puteți să evitați crearea acestor tipuri de conținuturi atunci evitați punerea codului de Google AdSense în sursa paginii, pentru a nu fi afișate reclame către vizitatori.
Acestea au fost sfaturile noastre pe astăzi pentru evitarea dezactivării contului Google AdSense din cauza traficului nevalid. Vă mulțumim pentru susținere!
Surse și locuri de unde vă puteți informa cu privire la politicile Google:
- Google, 2020. „AdSense Program policies – AdSense Help”. https://support.google.com/adsense/answer/48182?hl=en, accesat la 18 Ianuarie 2020.