Astăzi vom discuta un subiect foarte delicat pentru persoanele care dețin un blog în România și anume: „De ce nu toate persoanele care au un blog în România scot foarte mulți bani din el la sfârșit de lună din Google AdSense?”. Este o întrebare la care ne-am propus astăzi să vă răspundem, iar prin conținutul acestei pagini web vom aborda subiectul în detaliu pentru a vă oferi un răspuns amănunțit. ATENȚIE: Nu ne referim la TOATE blog-urile din România. Există blog-uri care câștigă zeci de milioane lunar sau chiar mai mult din vizitatorii pe care-i au. Ne referim doar la blog-urile de nivel mic, începute și necontinuate sau la cele care nu sunt dezvoltate suficient prin conținutul lor.

În căutările dumneavoastră pe internet este posibil să fi avut următoarele întrebări despre cum se pot face bani pe internet:

  • Cum se fac bani cu google adsense dintr-un forum?
  • Google AdSense plătește bine blog-urile din România?
  • Poți face bani din reclame cu propriul blog?
  • Cum faci bani pe internet din traficul web?
  • Cum se face plata AdSense?
  • De ce ai nevoie de un cont AdSense?

În rândurile următoare vă vom oferi câteva răspunsuri la întrebările de mai sus care au scopul de a vă clarifica informațiile pe care le aveți în prezent despre cum puteți câștiga bani dintr-un blog online din Google AdSense.

De ce oamenii își construiesc un blog online?

Răspunsul este simplu: fie că au timp liber pe care nu îl valorifică prin alte mijloace, fie vor să-și transmită gândurile mai departe, fie sunt pasionați de un anumit domeniu și doresc să scrie despre el, iar lista poate continua.

Ideea este că oamenii preferă să își transmită gândurile prin intermediul unui blog online, sunt deschiși la oferte și unii dintre ei speră că vor ajunge suficient de populari pe internet.

Însă motivele oferite mai sus nu sunt singurele. Unele persoane aleg să-și construiască un blog pentru a-l monetiza prin intermediul Google AdSense. Altele preferă blog-ul pentru a crește numărul de vizitatori pe website, în scopul de a vinde servicii, produse sau cursuri online.

Pentru a câștiga din Google AdSense este nevoie de multă muncă și dedicare ca să poți crește un blog la un număr de accesări suficient de mare pe lună (30000 vizitatori/lună standard, de exemplu).

De ce nu se câștigă bani din toate blog-urile românești? De ce doar unii câștigă mai mult decât alții?

Un răspuns pe care îl oferim este următorul: blog-urile românești care nu câștigă suficient din AdSense nu au suficient conținut care să fie apreciat de cititori. Unele blog-uri nici măcar nu au mai mult de 100 de articole scrise. În astfel de cazuri nu se poate vorbi de o atât de mare varietate de subiecte redactate.

Un alt răspuns este următorul: Titlurile articolelor pentru blog-urile care nu câștigă din AdSense nu atrag cititorii, deoarece nu sunt clickbait-uri. Mai multe despre clickbait-uri găsiți aici: https://en.wikipedia.org/wiki/Clickbait.

Să luăm un exemplu comun: website-urile de știri. Sunt cele mai accesate „blog-uri” la ora actuală în România. De ce spunem blog-uri? Pentru că majoritatea sunt construite în WordPress și funcționează pe aceleași principii ca și un blog normal. Pot fi imitate cu ușurință de către un dezvoltator web pasionat. Temele lor pot fi gratuite sau chiar plătite, dar chiar și în aceste cazuri pot fi imitate. Vorbim despre cea mai utilizată platformă la nivel mondial pentru crearea conținutului online, anume WordPress. De asemenea, blog-urile canalelor de știri utilizează module de Optimizare SEO, la fel ca și blog-urile de top din străinătate.

Nu este suficient să ai un blog online și să postezi un articol o dată pe săptămână, iar apoi să aștepți să îți intre vizitatori în mod constant pe website. Nici dacă faci reclamă suficient la acele articole prin Facebook/AdWords oamenii nu vor rămâne pe termen lung alături de blog-ul tău.

Cum câștigă vizitatori website-urile de știri?

Tot ce trebuie să faci este să iți construiești foarte mult conținut, încât utilizatorii efectiv să nu se plictisească de el și să navigheze dintr-o pagină în alta. Trucul acesta este utilizat de către website-urile de știri din România și funcționează 100%. De asemenea, titlul unui articol contează foarte mult. Dacă prin titlu nu reușești să-ți atragi vizitatori pe site-ul tău web, atunci nici câștigurile tale din Google AdSense nu vor fi foarte mari.

Evidențiem ideea de mai sus printr-un exemplu oarecare similar cu ce s-ar posta pe un website de știri media. De exemplu titlul unui articol poate apărea pe pagina principală cu următoarele cuvinte: „Când a murit Cristina Țopescu? Detalii șocante de la medicul de pe ambulanță: ‘Trupul era…’”. Este normal ca un astfel de text să atragă cititorul. Acesta este un exemplu pur informativ și nu are vreo altă conotație. Propoziția de mai sus nu se continuă și lasă loc de interpretări. De aici și succesul marilor publicații din România.

Țineți minte ce strategii foloseau ziarele populare pe timpuri pentru a convinge bătrânii și adulții să le citească? Ei bine, aceste tactici sunt aplicate și în mediul online. Doar că mult mai subtil. Și țineți minte că totul este bazat pe un blog online construit în WordPress. Nu este nevoie de platforme custom construite de la zero.

Cum poți să câștigi foarte mulți bani din Google AdSense?

„Cum poți să câștigi foarte mulți bani din Google AdSense?” Răspunsul este că nu poți dacă nu postezi articole căutate la scară largă și dacă redactezi foarte rar articole. Prin foarte rar înțelegem un articol odată la două săptămâni sau chiar mai rar, care să nu aibă mai mult de 500 de cuvinte. Un articol de 500 de cuvinte poate fi scos imediat din locul #1 pe care-l ocupă în poziția de căutări pe un anumit cuvânt cheie sau mai multe cuvinte cheie prin redactarea unui articol de 1500 de cuvinte de către alt website. De asemenea, dacă nu folosești titluri atractive și descrieri meta (meta-description) pentru fiecare articol în parte, nu vei reuși să-ți atingi scopul în totalitate. Vă recomandăm mai degrabă să aveți câteva articole bune și îmbunătățite lunar cu informații (vedeți în Google Search Console care sunt cele mai accesate și cele care produc impresii zilnice), pentru că pe acele articole puteți câștiga foarte mulți bani.

O soluție ar fi să îți formezi o echipă de redactori și să începeți să scrieți pe blog despre cele mai căutate subiecte la nivel național în România. După epuizarea lor, puteți trece la selectarea celor mai căutate subiecte pe locații. Ca de exemplu, „Cine este Dan Barna din Sibiu?”, „De ce se se introduc taxe pentru noua parcare din Cluj?” și exemplele pot continua.

Soluția menționată mai sus nu este una sigură până nu are și o modalitate de aplicare. Așadar, pentru realizarea ideii de mai sus vă propunem Google Trends, care vă va spune cu exactitate topul frazelor căutate de români. Atât în ultimii ani, cât și în ultimele zile. Este un instrument foarte util, așa că vă recomandăm să îl păstrați întotdeauna la îndemână atunci când doriți să scrieți un articol nou și vreți să aflați ce subiecte din același domeniu se mai caută în România.

Cu cât vei avea mai multe cuvinte cheie în articolele redactate și titluri de subiecte atrăgătoare, care să „forțeze” puțin cititorul să intre, cu atât vei avea mai mulți vizitatori pe website. Adevărul este într-adevăr dur pentru majoritatea persoanelor care luptă pentru un loc în primele rezultate Google la tastarea unui cuvânt cheie.

Cum plătește Google AdSense blog-urile din România?

Google AdSense te va plăti prin intermediul companiei Google Ireland Ltd, cu sediul pe strada Barrow, nr. 4, Dublin. Odată ce ți-ai atins taget-ul de 70 de euro – „Your earnings: Paid monthly if the total is at least €70.00 (your payout threshold”, vei fi plătit automat în contul bancar adăugat la crearea contului de AdSense. Contul bancar se poate modifica oricând dacă este nevoie.

Dacă vă întrebați cum puteți grăbi procesul de generare bani din blog-ul dumneavoastră nu vă recomandăm să dați singuri clic pe propriile reclame. Google va detecta acest lucru automat prin algoritmi specializați și riscați pierderea contului de AdSense la a doua sau a treia abatere, în funcție de gravitatea situației.

În momentul în care site-ul tău a fost acceptat de Google AdSense și respectă toate politicile lor începi cu adevărat să lupți pentru vizite. AdSense se bazează în principal pe reclama PPC (pay per click). Adică îți adaugă o anumită sumă de bani în cont în funcție de numărul de clic-uri pe care le acumulezi lunar. Ceea ce este important de știut este că Google plătește și pentru numărul de vizualizări, nu doar pentru clic-ul dat pe reclame. Așa că la un număr de 30.000 de vizite lunare te poți bucura și de o parte de bani (destul de infimă ce-i drept) din numărul total de euro acumulați în cont.

La finalul fiecărei luni Google îți depune banii în contul bancar, convertiți automat în LEI dacă este un cont bancar asociat Băncii Transilvania, BRD sau alte bănci din România. Cu cât ai mai mult trafic web valid, care se traduce prin vizitatori reali care îți mai dau clic și pe reclame, cu atât mai mult poți câștiga din acel blog.

Vă mulțumim pentru timpul acordat citirii acestui articol și sperăm că v-am fost de ajutor!

Published On: ianuarie 13th, 2020 / Categories: Google AdSense /